top of page

Wie is het gezicht achter Som Saddles?

Even voorstellen: ik ben Tessel Somhorst. Dressuur-, spring- en (laagdrempelig) eventing amazone.

Sinds juli 2023 ben ik de trotse eigenaresse van mijn onderneming: Som Saddles. 

Uiteraard is er heel wat vooraf gegaan aan de opstart van mijn zadelpasservice. Laat me je een stukje mee nemen in het verhaal 😃

Al zo lang ik mij kan herinneren (en daarvoor door alle verhalen), ben ik een grote paarden-fanaat. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met paardrijden op de lokale rijvereniging waar ik alle beginselen van het rijden en verzorgen van de paarden heb geleerd.

Mijn moeder weet te vertellen dat ik als klein meisje vol bewondering door de zadelkamer liep, toen ik daar voor het eerst voet binnen zette. Zó ongelofelijk interessant vond ik dat allemaal. 

Tegen de tijd dat ik 16 jaar werd, kocht ik met behulp van mijn ouders mijn eerste eigen pony. Omdat dit mijn eerste eigen paard was, heb uiteraard gaandeweg nog veel meer moeten leren op allerlei vlakken. Ik leerde de belangen van een goed management, trainen en daarbij dus ook horende: een goed passend zadel. 

Dit laatste kwam als een rode draad terug bij mijn tweede paard. Met dit paard, met wie ik M1 dressuur geklasseerd ben geworden, kwam ik erachter dat het niet zo makkelijk was om voor haar een goed passend zadel te vinden. Hier begon mijn interesse voor het beroep als zadelpasser aan te wakkeren. 'Dit moet toch anders kunnen?' dacht ik. 

In november 2022 is mijn huidige paard (foto's) bij mij gekomen. Wederom kwam de rode draad weer naar boven. Met alle informatie die ik ondertussen had opgedaan kwam ik gelukkig al een heel stuk in de goede richting, daar ik begin 2022 was gestart aan de Equine Saddlefitting Specialists opleiding.

Tijdens deze zeer uitgebreide opleiding tot zadelpasspecialist heb ik erg veel mogen leren over de biomechanica van het paard, de anatomie van de mens (en in welke houding je de ruiter wil zien) en uiteraard over zadels en hun pasvorm. 

1 juli 2023 heb ik met goed resultaat de ESS opleiding afgerond. Sindsdien help ik graag jouw paard en jou aan een goed passend zadel zodat jullie als team zo optimaal mogelijk kunnen presteren en genieten!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. 

Foto 5 SS.JPG
ESS logo.webp
Som Saddles logo wit, zonder tekst.png
Foto 8 SS.JPG
bottom of page